До пролећа седеће године, центар Златибора добиће сасвим нови изглед. Ових дана почиње реконструкција улице од Краљевог трга до тениских терена и од поште до хотела Дунав. Извешће се радови на уређењу локације за смештај фијакера и коња, а планирана  је и изградња нових пешачких и бициклистичких стаза. За ове, али и многе  друге пројекте, средства су обезбеђена ребалансом буџета општине Чајетина, који је усвојен од стране Општинског већа, рекао је Арсен Ђурић, заменик председника општине Чајетина и члан Председништва ДСС.
Износ буџета остао је исти као и претходним ребалансом, сем што је дошло до измена одређених позиција. Конкретно, због кашњења радова на изградњи гондоле, један део средстава са те позицеје преусмерен је на друге инфраструктурне пројекте. Један од њих је и почетак радова на уређењу улице од летње позорнице на Краљевом тргу до тениских терена. Радови крећу ових дана и биће завршени на пролеће. Та такозвана трговачка улица, добиће сасвим нови изглед. У току је израда пројекта за детаљно уређење ове улице, као и улице од поште до хотела Дунав. Ове године планирано је проширење трговачке улице, где ће бити урађена комплетна потребна инфраструктура – струја, вода и канализација.
„Следеће године биће уклоњен тротоар са друге стране и извршиће се поплочавање целе улице, изградиће се фонтана и све друго што пројекат буде предвидео. Када поменути радови буду готови, очекујемо да ће у тој улици бити места за 25 до 30 објеката, док ће их са друге стране бити око 20, што је укупно око 50″, каже Арсен Ђурић.
Општина ће финансирати изградњу тих објеката, који ће бити типски – истог изгледа и величине. Корисници ће их изнајмљивати, а са свим потребним прикључцима, имаће боље услове него до сада, док ће сам изглед те будуће трговачко пешачке улице бити репрезентативан. У плану је и уређење простора за смештај фијакера и коња, који се налази на локацији изнад  почетне станице гондоле. Пројектом је предвиђена изградња три надстрешнице са јаслама за коње, биће избетонирани платои са решеткама за одвод канализације и биће доведена вода. Изградиће се и неколико летњиковаца, као и посебан део за фијакере. Биће постављен и мобилијар, са клацкалицама и љуљашкама за децу, а по Ђурићевим речима, биће то један заиста лепо уређен парк који није далеко од центра и који ће бити видно означен, са много бољим условима за све, него што је то до сада био случај.
„Општина финансира и изградњу нове пешачке и бициклистичке стазе од магистралног пута, преко ауто кампа до скретања за Гајеве, а у плану је и проширење те улице са 5 на 6 метара. Следеће године планирано је проширење пешачке и бициклистичке стазе све до насеља Гајеви, односно до Споменика, и да се саставе са постојећом, која иде од кружног тока до насеља Јелена Анжујска. Тако ћемо имати кружне и бициклистичке и пешачке стазе, што ће бити једна значајна нова понуда на Златибору од следеће године“, каже за Zlatiborpress.rs Арсен Ђурић.
И Културно спортском центару увећана је позиција за инвестиције, у висини од 10 милиона динара, које ће Министарство трговине, туризма и телекомуникација дати за завршетак радова на изградњи фудбалског стадиона, који се налази између Швајцарије и помоћног стадиона. Ђурић се нада да ће и ова инвестиција бити завршена до краја године, и да је Златибору, поред већ постојећих седам, потребно још пет шест фудбалских терена, јер спортске екипе из земље и иностранства у све већом броју бирају ову планину за своје припреме.