„Редовни председнички избори сада изазивају ванредну ситуацију због сукоба унутар Српске напредне странке. Очигледно је да Николић жели још један председнички мандат, али да то не жели  Вучић. Сматрам да би за Србију била катастрофа да Александар Вучић, пошто је узрпирао сву власт узурпира и функцију председника Србије. Једини услов за какву такву перспективу и срећу народа је хитна смена власти“ рекао је Дејан Шулкић у интервјуу за „Паланку данас“ и подсетио да председнички избори по закону треба да буду расписани 1. или 2. марта, односно 90 дана пре истека мандата садашњег председника.

Председник Извршног одбора ДСС и народни посланик рекао је да Србија и грађани имају проблем са лошом влашћу, а не са опозицијом и као пример навео „аферу“ са рачунима за струју.

„Увећани рачуни за струју су заправо поткрадање грађана. Да ли треба да се задовољимо сменом неколико директора  и извињењем  директора Грчића  премијеру зато што је покрао народ? Да ли их је сменио да би спасао част премијера? Да ли треба да размишљамо да нас држава поткрада на још неки начин? Да ли ће се то и даље дешавати? Ова влада лоше раде и треба што пре да оду“, нагласио је Шулкић.