„Власт је намесничка, а не народна, јер је њен примарни циљ испуњавање интереса Европске уније. Она интересе Србије ставља у други план и то је показала и приликом измена кривичног законика којим је негирање геноцида прописано као кривично дело“ рекао је Дејан Шулкић, народни посланик и председник Извршног одбора ДСС, на радију „Снага народа“.

Шулкић је у емисији „Разговор са Стефаном“ рекао да се Српска напредна странка поставила изнад свих државних институција, укључујући и Скупштину Србије.

„Власт користи све инструменте како би органичила опозицију и како би јавност имала што слабији увид у скупштинска дешавања. У јавној расправи о закону било је речи о новим одредбама око злоупотреба овлашћења у привреди и неким другим изменама, али уопште није било речи да ће бити кажњиво негирање геноцида“, рекао је Шулкић.

Он је рекао да је Демократска странка Србије против овог закона, јер може изазвати озбиљне последице и због пресуда Хашког трибинула и Међународно суда правде око Сребренице.

„Направљен је преседан да се законодавством оснажују пресуде домаћих судова и Међународног кривичног суда, па је могуће да у будућности то буде проширено и на пресуде Хашког трибинула. Поједини представници цивилног друштва заступају тезу да се усвојени закон већ односи на наводни геноцид у Сребреници“, закључио је народни посланик ДСС.