Коалиција Демократске странке Србије (ДСС) и Двери у општини Стари град организовала је доручак са комшијама и представила кандидате за одборнике и кандидата за председника општине, адвоката Петра Бојовића.

„Брига о пензионерима и старијима је приоритет ДСС-Двери у општини Стари град. На територији наше општини живи скоро једна трећина грађана старијих од 65 година и њима треба посветити посебну пажњу. Залагаћемо се да се повећа број геронтодомаћица које брину о старијим суграђанима, болесним и тешко покретним. Сматрамо да геронтодомаћицу треба да добију сви којима је помоћ потребна. Планирамо да развијемо и волонтерски сервис општине који би повремено био на услузи старијим Старограђанима“, рекао је Бојовић, представљајући комшијама програм за Стари град.

Бојовић, који је члан Председништва ДСС, је истакао да је усамљеност највећи непријатељ старијих и да коалиција ДСС-Двери зато сматра да општина треба да им обезбеди бесплатне садржаје који би их повезали, као што су групни излети, представе, плес, јога…

Доручак са комшијама је за викенд одржан на две локације у општини – на Доњем Дорћолу и у парку Војводе Вука, а у плану је разговор са комшијама на још пет локација у општини Стари град.