Општински одбор Демократске странке Србије мишљења је да од 11 тачака дневног реда седнице Скупштине општине Пријепоље, заказане за уторак,
15. новембар, ни једна нема карактер хитности, те да не постоје разлози, ни законски основ за сазивање ове седнице по хитном поступку. У саопштењу ове странке се каже:

Злоупотребљавајући овлашћења, Стана Марковић, председник Скупштине општине Пријепоље, на овај начин грубо крши пословник о раду Скупштине и Закон о локалној самоуправи.

Разлог за овако поступање је намера владајуће коалиције у Пријепољу да одборнике опозиције онемогући у намери да на Скупштини покрену питања и теме од виталног животног интереса за грађане Пријепоља, јер у случају хитног поступка не постоји могућност допуне дневног реда седнице.

Од када постоји Скупштина општине Пријепоље никада се није догодило да се позив за седницу Скупштине одборницима доставља на дан државног празника. Такође, никада се није десило да се 3 тачке из дневног реда претходне седнице Скупштине поново разматрају након само месец дана. Никада није постојала пракса да се половина седница Скупштине одржава по хитном поступку, што је случај у мандату Стане Марковић, која је од укупно четири седнице, две сазвала по хитном поступку.

Није познато да је, било када и у било којој општини у Србији, статут општине мењан у процедури хитног поступка, као што се сада чини у Пријепољу.

Уз све ово, Стана Марковић успела је да у дневни ред седнице сазване по хитном поступку уврсти и предлог о разрешењу, а истовремено и именовању исте особе за директора Центра за социјални рад у Пријепољу, при чему је та особа на ту исту функцију већ именована на претходној седници Скупштине, иако за то ни тада, а ни сада, није испуњавала законом прописане услове.

Ако је и од Стане Марковић – много је.

Због свих ових разлога ДСС позива државне органе надлежне за заштиту законитости и борбу против криминала да обрате посебну пажњу на наредну седницу СО Пријепоље.