Бивши амбасадор Савезне републике Југославије у Аустралији, новинар и колумниста недељника НИН и Сведок Миливоје Глишић преминуо је у 74. години после дуже и тешке болести.

Глишић је 21. августа 2002. указом тадашњег југословенског председника Војислава Коштунице постављен на дужност изванредног и опуномоћеног амбасадора СР Југославије у Аустралији.

Био је члан Демократске странке Србије.

Миливоје Глишић, дипломирани театролог, новинар, писац и дипломата. Рођен је у месту Добри До, 10. фебруара 1943 годинер. Дипломирао на Филозофском факултету у Сарајеву на групи за театрологију, општу књижевност и историју уметности. Радио је као уредник у листу Студент, као новинар и уредник културне рубрике у Вечерњим новостима и као уредник у листу Осмица.

У НИН-у је радио као новинар, коментатор, уредник културне рубрике и фељтона, а потом и као главни и одговорни уредник и директор издавачке делатности. Добитник је неколико награда за новинарство и публицистику.

Од 2002. до 2009. био је амбасадор Југославије/Србије у Аустралији и Новом Зеланду. По позиву је 2008. предавао у Центру за европске студије Кентербери универзитета у Крајстчерчу (Нови Зеланд).

Аутор је познате колумне у НИН-у “Јунаци нашег доба”, коју је од 2009. редовно писао за недељник Сведок.