На седници у просторијама странке у Београду конституисан је Политички савет ДСС који чине истакнути друштвено ангажовани интелектуалци, који ће својим знањем и искуством помоћи у спровођењу политике ДСС.

Председница ДСС Санда Рашковић Ивић у уводном обраћању члановима Политичког савета осврнула се на тренутну политичку ситуацију и нагласила да промене политике ДСС неће бити, да ДСС остаје конзервативна странка десног центра, евроскептична странка, која је против уласка у НАТО и која се залаже за суверену и јединствену Србију.

На састанку је констатовано да је неопходно формирање савеза свих патриотских странака и организација које деле слична начела и да је ДСС природан лидер таквог савеза око којег би све остале странке и организације требало да се окупе.

На седници се разговарало и о опасним тенденцијама промене Устава, о нестабилној политичкој ситуацији у Војводини, као и тешком положају Срба на Косову и Метохији.

Такође, истакнуто је да ће се бројни интелектуалци накнадно придружити Политичком савету и својим искуством помоћи обарање режима који ради против интереса Србије.

Политички савет ДСС чине Душан Пророковић, председник Политичког савета, Санда Рашковић-Ивић, председница ДСС и чланови Александар Поповић, Александар Симић, Срђан Шљукић, Игор Ивановић, Владан Вукосављевић, Мирко Поповић, Владимир Ракић, Милан Дамјанац, Срећко Ђукић, Љубивоје Шундић, Горан Ђорђевић, Предраг Свилар, Остоја Симетић, Драгана Трифковић и Петар Лађевић.

Kонститутивном састанку су присуствовали и потпредседници ДСС Миленко Јованов, Милан Лапчевић, Милица Радовић, Предраг Џајевић и Славиша Ристић.