„Александар Вучић је више десетина пута рекао да се неће кандидовати за председника Србије и мислим да човек на тако озбиљном месту, који слови за неприкосновеног лидера у Србији, не би смео да не држи реч. Његова кандидатура значила би да он лаже и обмањује људе“, рекао је потпредседник Демократске странке Србије Милан Лапчевић у емисији „Између редова“ на нишкој ТВ „Белами.“

Лапчевић је рекао да се ДСС припрема за председничке изборе и да Александар Поповић већ обилази Србију и износи предлоге како Србију учинити бољим местом за живот.

“ДСС је озбиљна политичка странка, са традицијом од двадесет пет година и квалитеним кандидатом за председника Србије. Александар Поповић је кандидат за председника Србије који би могао да добије гласове како европски тако и национално оријентисаних грађана, као што је Коштуница 2000. године добио гласове и једних и других“, рекао Лапчевић.

На питање да ли ће бити ванредних парламентарних избора, како би СНС омогућила свом кандидату широку подршку, народни посланик ДСС каже да је било најава да ће бити и парламентарних избора, али без икаквог валидног образложења за њихово одржавање.

„Од доласка на власт 2012. додине Вучић је у свакодневној кампањи и не зна ништа друго да ради. Доношење политичких одлуга и вођењем политике са једног места, код једног човека, урушио је институцију Народне скупштине и изгубили смо политички дијалог“, закључио је Лапчевић.