Општина Нови Бечеј, у којој власт врши коалиција Српске напредне странке и ЛДП-а Чеде Јовановића, уз припомоћ СПС-а, саучествује са странкама и покретима мађарске деснице у организовању кампа у оквиру чијег  програма ће 20.августа концерт да одржи неонациста Балаж Сива. Балаж Сива је већ гостовао у Србији са бендом „Романтично насиље“, чији поклоници отворено и јавно позивају на оружје ради остваривања циљева мађарских  иредентиста. После гостовања у Кањижи, где је учествовао на „Фестивалу уједињене мађарске омладине у јужном крају“, сада долази у Нови Бечеј.

Министарство државне управе и локалне самоуправе дужно је, поред осталог, да врши надзор над законитошћу рада јединица локалне самоуправе.

Зато Демократска странка Србије сматра ову и две претходне Владе Србије одговорним што се већ неколико година допушта да мађарски неонацисти несметано на тлу Србије пропагирају своју идеологију, залагање за ревизију Тријанонског споразума и обнову „Велике Мађарске“, а све то у сарадњи са појединим општинама.

Влада је дужна да предузме све законом предвиђене мере да се спречи деловање неонацистичких група и појединаца,  било да се ради о нашим или страним држављанима, као и према оним општинама које такве активности не само толеришу, већ и неодговорно подстичу.