Концепција нове, национално одговорне политике, засноване на вредностима европске демократије и економском патриотизму, апсолутно искључује чланство Србије у НАТО пакту, сматрају у коалицији Демократске странке Србије и Српског покрета Двери, чији су представници данас, поводом годишњице бомбардовања наше земље у Крагујевцу организовали акцију под називом “Никад у НАТО”.
Кандидати за посланике и одборнике Демократске странке Србије и Српског покрета Двери нагласили су, у разговору са грађанима, да је Србија, 17 година после бомбардовања, далеко отишла у самокритиковању и преиспитивању своје прошлости него било ко други у региону, као и да још увек има оних који настоје да тај злочин оправдају и нашу земљу представе као главног кривца. Такво понашање у овој коалицији карактеришу као врсту агоније у којој се нашао наш политички ум и морал.
Полазећи од чињенице да је после деценију и по, број оболелих од малигних болести у Србији већи за 40 процената, да порушене фабрике нису обновљене и да је Србија, захваљујући НАТО агресији, постала најугроженији економски субјекат на територији Европе.
Представници Демократске странке Србије и Српског покрета Двери закључили су да нико, без обзира на изборне резултате, нема право, ни мандат, да заборави и опрости злочине над српским народом.

Радио-телевизија Крагујевац