Осуда рехабилитације Алојзија Степинца, пуштањa из затвора хрватског злочинца Бранимира Главаша, као и подизања споменика Миру Баришићу је оправдана реакција државног врха Србије упућена властима у Загребу. Брига за Србе у Хрватској, због њихове угрожене безбедности, је нешто што се подразумева од владајућих структура Србије.

Међутим, када је у питању судбина Срба и њихове патње на Косову и Метохији Александар Вучић има друге критеријуме. Да ли то значи да су Срби на Косову и Метохији грађани другог реда у српској популацији, имајући у виду однос који премијер Србије показује према Хашиму Тачију.

Садашњи председник самопроглашене републике Косово је оптужен од стране швајцарског тужиоца Дика Мартија за трговину људским органима Срба, али то није сметало српском премијеру да са њим потпише издајнички Бриселски споразум. Хашим Тачи је такође још увек на потерници МУП-а Србије због убистава српских полицајаца на Косову и Метохији али га председник Владе Србије устоличује за председника самопроглашене републике Косово гласовима тзв. посланика његове „Српске листе“.

То јасно говори да Александар Вучић има дупли аршин, један за Србе у Хрватској и Босни и Херцеговини, а други за Србе на Косову и Метохији. Јер сигурно је да злочини које је извршио Хашим Тачи ништа нису мањи од злочина Главаша и Баришића.

Нажалост, то није све. Председник Владе Србије је, када Срби из јужне српске покрјине нису хтели да изађу на локалне сепаратистичке изборе, тражио од НАТО пакта да му дозволи да уђе на Косово и Метохију у трајању од 45 минута, да би дисциплиновао „непослушне“ Србе. Без и једног доказа за убиство литванског УНМИК-овог полицајца је опет оптужио Србе, пре свега оне који су бојкотовали изборе. И оно што је најсрамније, за убиство шест српских младића у кафићу Панда у Пећи 1998. године оптужио је државну безбедност Србије.

У наредним данима почињу Олимпијске игре у Бразилу. Косово ће се први пут појавити као посебан субјект на Олимпијским играма захваљујући Александру Вучићу. Он није дозволио председнику Олимпијског комитета Србије Владу Дивцу да стави вето на одлуку о пријему самопроглашене репубилике Косово у Међународни олимпијски комитет, јер се Бриселским споразумом обавезао да неће ометати пријем Косова у међународне институције и организације.

Ако је и од Вучића, много је.