Посланици Демократске странке Србије протестовали су данас због прекидања седнице Скупштине Србије оцењујући да је њен рад подређен кампањи Александра Вучића.

„Народна скупштина је претворена у тепих сервис извршне власти, а данашњи прекид седнице је кулминација суспендовања рада државних институција. Одговорност за овакав (не)рад Народне скупштине је на председници скупштине Маје Гојковић. Овакво деловање нема за циљ обесмишљавање рада Скупштине, већ њено укидање“, рекао је на конференцији за новинаре у Скуштини посланик ДСС Дејан Шулкић.

Он је рекао да је очигледно да ће и рад Народне скупштине бити подређен председничкој кампањи Александра Вучића.

„Позивамо председника Владе да поднесе оставку и да престане да злоупотребљава премијерску функцију у председничкој кампањи“, рекао је Шулкић и додао да поред злоупотребе функција постоји и злоупотреба народа и упитао “да ли неко у Србији познаје човека који боље живи од када је на власти Српска напредна странка?”

Народни посланик ДСС Милан Лапчевић оптужио је власт за прекид седнице и позвао Мају Гојковић да седницу Народне скупштине води у складу са Уставом, законом и пословником.

“Председник Владе треба да поднесе оставку и председничку кампању води равноправно са свим учесницима. Председник Србије, након Вучићеве оставке, треба да именује новог мандатара”, истакао је Лапчевић.