Председница Демократске странке Србије, Санда Рашковић Ивић, обишла је Лазаревац, Лајковац и Ваљево у склопу изборне кампање. Главне теме овог обиласка су оживљавање предузећа Колубаре, као и захвалност целом Колубарском округу за дугогодишње пружање значајне подршке у овом делу државе.

Обиласком Лазаревца, Санда Рашковић Ивић је рекла Колубара је некада хранила овај град, ове људе и довело до тога да Лазаревац расте и развија се.

lajkovac-valjevo-3-770

„Премештањем Колубаре у Електропривреду, долазимо у ситуацију да Лазаревац није ништа друго него једна најамна фирма и тиме се крши обећање о децентрализацији и ономе да нешто што се заради у одређеној општини, тамо и остане. Такође, Демократска странка Србије је док је била на власти у Лазаревцу кренула са реконструкцијом главне улице, међутим она за ових осам година колико ДСС није на власти, још увек није завршена“, изјавила је Санда Рашковић Ивић.

lajkovac-valjevo-1-770

Колубарски округ је крај на који је Демократска странка Србије увек рачунала и имала негде своје чврсто бирачко тело. Лајковац је место које је географски постављено тако да може да има веома велики потенцијал. „Лајковчанима се допада понуда економског патриотизма о коме говоримо. Ово је крај људи који су навикли да живе од свог рада и који воле да живе од свог рада а не од туђе милостиње“, рекла је председница Демократске странке Србије.

Демократска странка Србије је једина странка која има жену на челу партије. О лошем положају жена у друштву, ова партија има детаљан план о материнству и пропагирању женског предузетништва.

lajkovac-valjevo-4-770

„Није лако носити се са свим мушкарцима на српској политичкој сцени. Наша политичка култура је мушка култура, и наш политички свет је мушки свет. Многи напади на мене који су били вулгарни, нису били тако оштри само зато што сам ја представница опозиције и представљам једну сасвим другачију политику. Има нешто и у томе што сам  жена, а лако је и једноставно, безмало и дозвољено вређати жену“, закључила је Санда Рашковић Ивић.