DSS-DVERI: BRUTALNA KRAĐA IZBORA

29. April 2016.

Pozovamo naše pristalice i sve građane koji su protiv izborne krađe da se okupe sa nama sutra u 13 časova na protestu ispred sedišta Republičke izborne komisije, izjavio je danas predstavnik liste Dveri-Demokratske stranke Srbije Boško Obradović na zajedničkoj konferenciji za novinare opozicije.

Izlazimo na izbore na svih 15 mesta gde se izbori ponavljaju i pozivamo građane ga glasaju protiv Vučićevog režima koji je pokrao glasove i pobedimo ga, poručio je Obradović.

On je ukazao da je RIK pokušala da obori ovu listu za jedan jedini glas i najavio da će opozicija podneti krivične prijave "zbog falsifikovanja rezultata" protiv predsednika RIK Dejana Đurđevića i direktora Zavoda za statistiku Miladina Kovačevića i zatražiti njihove ostavke.

kzs-11-29042016

Prema rečima Obradovićaa, lista DSS-Dveri je na mestima gde se ponavljaju izbori dobila 6 odsto glasova, ali su tu izbori poništeni bez razloga, pa je listi sada potrebno između 500 i 1.000 glasova da bi bila iznad cenzusa, zavisno od izlaznosti.

On je rekao da u noći između četvrtka i petka nije bilo incideta, već verbalnog sukoba i da nije istinita izjava ministra policije Nebojše Stefanovića da je policija uzela izjave od svih aktera tog događaja, jer od njega nije.

Predsednica Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić je rekla da stranka ima pouzdane informacije da je Vućić "pokrao 300.000 glasova koji su pridodati njegovoj stranci", kao i da je RIK postupao kao produžena ruka Srpske napredne stranke.

Poručujem javnosti da se ovo danas desilo listi DSS-Dveri, a da tako nešto može da se desi svakom građaninu. Ovako Srbija, zbog načina postupanja režima Vučića, počinje da liči na Severnu Koreju, smatra Ivić.

[embed]https://youtu.be/ZMDFG1_rMI0[/embed]

Ona je rekla da aktivisti DSS javljaju da u Sremskim Karlovcima, gde se ponavljaju izbori, "Zvonko Veselinović i njegovi ljudi češljaju teren" i prete pristalicama DSS.

Prema njenim rečima, zakon je prekršen i činjenicom da su izborni rezultati proglašeni, po isteku zakonskog roka, tek u 2,30 sati u noći između četvrtka i petka.

Kao veliki primer krađe, Rašković Ivić je pomenula glasanje na Kosovu i Metohiji, u Kosovskoj Mitrovici na biračkom mestu broj pet, gde je glasao 291 Albanac i svi su se oni potpisivali srpskim imenima i prezimenima i ćirilicom.

Na konferenciji za novinare koalicije DSS-Dveri učestvovali su i predsednik Demokarske stranke Bojan Pajtić, predsednik pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović, kao i potpredsednik Socijaldemokratske stranke Goran Radosavljević.