Zahtev za uvid u izborne radnje

03. Maj 2016.
Zahtev za uvid u izborne radnje

Predstavnici koalicije „Dveri-DSS“, pokreta Dosta je bilo, Demokratske stranke i izborne liste „Boris Tadić, Čedomir Jovanović- savez za bolju Srbiju“, predali su Republičkoj izbornoj komisiji dva zahteva koja se odnose na uvid u izborne radnje na dan održavanja izbora.

U pitanju je zahtev za ostvarivanje prava na elektronski uvid birača u izvod iz biračkog spiska nakon održanih izbora, kao i zahtev za dostavljanje podataka, odnosno kopija dokumenata o procentu izlaznosti, njihovom unosu u veb aplikaciju za svako biračko mesto i prilikom svakog preseka, vreme potpisa zapisnika za svako biračko mesto, kao i druge izborne radnje.

zahtv-za-uvid-rik-3-770

„Mi takođe tražimo od predstavnika Republičke izborne komisije, da nam daju jasne dokaze o izbornim radnjama i određenim nepravilnostima zbog kojih je poništeno glasanje na određenim biračkim mestima. Jasno je da će se i dalje truditi iz petinih žila da opovrgnu naš izborni rezultat, kao što su to radili i do sada“, izjavila je predsednica Demokratske stranke Srbije, Sanda Rašković Ivić ispred zgrade RIK-a.

Zahteve su predali lideri koalicije „Dveri-DSS“, Boško Obradović i Sanda Rašković Ivić, lider pokreta Dosta je bilo, Saša Radulović kao i predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić..

zahtv-za-uvid-rik-2-770