POBEDA!

05. Maj 2016.
POBEDA!

Nije tačno da je SNS pobedio svuda. U Užicu je koalcija DSS osvojila 203 glasa, a premijer 219 glasova. Na Novom Beogradu smo pobedili, osvojili smo 320 glasova, preko 50 odsto, DS 20, DJB 76, a 264 osvojo je SNS, rekla je Sanda Rašković Ivić

Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić je rekla da je  lista Dveri-DSS "pobednik izbora" i da je ulazak u parlament ogroman uspeh, bez obzira na ukupnu pobedu SNS, jer je njihova lista trpela satanizaciju.

izborna-noc-4-770

"Da je Vučiću ova pamet i ovo iskustvo, a da je sada 24. april, ne bi ni krao ni lagao, jer je tada uspeo u jednoj stvari - da ujedini opoziciju ko istine, pravde, borbe za institucije i slobodu medija", rekla je ona.

Predsednica DSS je navela da je "srpskom narodu pukao film", da narod u Srbiji više "ne može više da trpi laži i prevare" i da je "proradio srpski inat".

"Vučić je uspeo da razvije solidarnost među ljudima, strankama koje inače nemaju mnogo zajedničkog na ideološkom planu, ali imaju to što žele da se bore za slobodnu Srbiju u kojoj se poštuju institucije", rekla je ona.

"Nije tačno da je SNS pobedio svuda. U Užicu je koalcija DSS osvojila 203 glasa, a premijer 219 glasova. Na Novom Beogradu smo mi pobedili, osvojili smo 320 glasova, preko 50 odsto, DS 20, DJB 76, a 264 osvojo je SNS", rekla je Sanda Rašković Ivić.

Ona se zahvalila ostalim liderima opozicije na podršci i rekla da je srećna što je DSS uspela da se sačuva, uprkos "užasnim udarima u poslednjih godinu i po dana".

"Stara stranka se vratila u parlament, a tamo ćemo se ćerati sa Vučićem", rekla je ona.

Takođe, ona je navela da je na ovim izborima viđen "novi brak".

"Vidimo novi brak, samo tajni. Mi smo bar radili javno, a taj brak postoji između SNS i SRS", rekla je ona.

Lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović je te njene reči obrazložio podacima sa biračkih mesta, gde su radikali dobili između 7 (Kladovo) i 14 (Palilula) glasova.

izborna-noc-2-770

Lider Dveri Boško Obradović rekao je da je njihova koalicija osvoila 25 odsto na ponovljenim izborima.

"Plus ono što su osvojili ostali je daleko je više od našeg zbira 24. aprila i to je dokaz da su se građani Srbije probudili i da su poslali jasnu poruku 'neće Vučić odlučivati izbore i kako će izgledati opozicija i parlamnet, već građani Srbije', rekao je Obradović.

On je istakao da će Srbija sada imati bogatiju i kvalitetniju Skupštinu Srbije.

"Imaćemo i glas u Skupštini Srbije za sve one koji nemaju svoj glas, i imamo jedan novi kvalitet koji smo ostvarili - pokazali smo građansku svest i odgovornost, različiti smo, ali stojimo zajedno kada se brani izborna volja, demokratija, pravda i pravo. Otvorili smo i nove horizonte naše komunikacije za budućnost", rekao je Obradović.

izborna-noc-1-770

On se zahvalio lideru DS i DJB  Bojanu Pajtiću i Saši Raduloviću i njihovim saborcima što su pozvali da se glasa za koaliciju DSS-Dveri, kao i saborcima Dveri koji su ih podržavali sve ove godine.

Vođa pokreta Dosta je bilo Saša Radulović istakao je da su ponovljeni izbori pokazali da se "krađa ne isplati"

Lider demokrata Bojan Pajtić rekao je da izborne rezultate ponovo nije sapštio RIK, već Vučić, što govori da ne postoji "niti vladavina prava, niti RIK, već samo volja jednog čoveka - Aleksandra Vučića".

"Narod je rekao dosta je bilo, i to kažem namerno. Narod je rekao da želi sreću - i to kažem namerno i narod je rekao da želi pravdenu Srbiju", poručio je Pajtić.