DSS Vučiću: Kažete da neće priznati kosovo, a želite u EU

11. Avgust 2016.
DSS Vučiću: Kažete da neće priznati kosovo, a želite u EU

Poslanik DSS Milan Lapčević izjavio je da ta stranka neće podržati izbor nove vlade jer se ne slaže sa strateškim opredeljenjem, odnosno ulaskom zemlje u EU.

On je rekao da DSS neće podržati Vladu i zato što smatra da je to ista ona vlada koja je prethodne dve godine bila na vlasti i koja nije ispunila obećano.

"Kažete da nećete priznati Kosovo, a da je strateški cilj ulazak u EU. Kako je to izvodljivo s obzirom na to da svaki evropski zvaničnik govori da se ne može ući u EU, dok ne priznamo Kosovo", rekao je Lapčević tokom rasprave u skupštini.

 On je kazao da DSS ne može da glasa za novu vladu jer ta stranka smatra da je "katastrofa za Srbiju prodaja poljoprivrednog zemljišta strancima, što plate i penzije nisu povećane, jer mladi ljudi odlaze a u nauku i obrazovanje se ne ulaže".

 "Još mnogo toga bih mogao da nabrajam što nije ispunjeno a obećano je , ali mi za to nemamo vremena", rekao je Lapčević.

On je mandatara Aleksandar Vučića kritikovao i što nije u ekspozeu spomenuo promenu Ustava Srbije.

 Poslanik DSS-a je negodovao i što je vlada sastavljena uglavnom od ministara iz Beograda i Vojvodine, a da nema onih koji žive južno od Save i Dunava.

 Lapčević je kazao i da je neprihvatljivo što je vladajuća većina glasala protiv produžetka rasprave o izboru vlade na deset časova.

 "To samo pokazuje da želite da budete dominantni i da vaše izlaganje traje duže nego kompletna rasprava koja je ograničena na pet sati", dodao je Lapčević.