Saopštenje DSS: Vučić da smeni Zukorlića

03. Oktobar 2016.

Demokratska stranka Srbije poziva aktuelnu vlast u Srbiji da odmah smeni Muamera Zukorlića sa funkcije predsednika skupštinskog odbora  za nauku i obrazovanje  zbog njegovog ponašanja u vezi lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini.

Izjava Zukorlića “ Da okupljanje srpskih partija oko jednog kandidata sa namerom da on po svaku cenu pobedi nije politički mudro”, uz namerno prećutkivanje da po identičnom receptu Bošnjaci već dugo vladaju Srebrenicom, potvrđuje suštinski antidemokratski karakter bivšeg muftije. Njegova tvrdnja da “nije u interesu srpskog naroda, pa ni Srbije, da memorijalnim centrom u Potočarima vlada pripadnik srpskog naroda”, svedoči o dubokoj mržnji i preziru koji gaji prema celokupnom srpskom narodu i svakom Srbinu ma gde on živeo.

Pitamo Zukorlića da li mu je ikada palo na pamet da se založi da Jasenovcem sa stotinama hiljada srpskih žrtava treba da rukovode Srbija ili Srbin?

Ako ni zbog čega drugog, onda makar zbog ovakvih izjava, dalji opstanak Muamera Zukorlića na čelu skupštinskog odbora predstavlja najveću uvredu za srpsku prosvetu i jedno od najvećih poniženja srpskog naroda u njegovoj istoriji.