Gradski odbor DSS: U Leskovcu nema ni hleba ni igara

03. Februar 2017.
Gradski odbor DSS: U Leskovcu nema ni hleba ni igara

Gradski odbor DSS uputio je otvoreno pismo građanima Leskovca , u kome upozoravaju da se ” propadanje leskovačkog sporta neumitno nastavlja”.

DSS navodi da je “pre odprilike godinu dana, ukazao na alarmantnu situaciju u fudbalu ali se to sada odnosi na celokupnu situaciju u sportu”. “Lokalna samouprava je prošle godine donela program razvoja sporta od 2016. do 2018. godine za grad Leskovac, koji je u suštini prepisan od prethodnog razvojnog plana. U prvoj godini nije se ni počelo sa njegovim ostvarivanjem pa zato pitamo. – Gde je to u kom sportu i kom klubu izvršena koncentracija kvaliteta i stručnog rada? – Gde su obezbeđeni uslovi za sistematsko finansiranje sportskih talenata i na koji način? – Šta je sa postojećom i nedostajućom sportskom infrastrukturom? – Gde se to usavršavaju naši sportski stručnjaci i koliko su stručno i pedagoški osposobljeni za rad sa decom? – Gde je to omasovljenje ženskog sporta?

Možemo postavljati pitanja u nedogled, ali nećemo dobiti adekvatan odgovor.

Istina je da sportski klubovi ne samo da ne sarađuju nego su kao rogovi u vreći. Oni su plen nesposobnosti i nesavesnog rada. Oni su krave muzare koje imaju sve manje mleka, pa redstavljaju čistu inprovizaciju. Postojeća infrastruktura je sramna i u koliko se nešto ne preduzme postaće i nebezbedna. Da li neko uopšte zna profesionalno – pedagoški profil ljudi koji rade sa decom u sportu i da li neko o tome brine. Žena, devojaka i devojčica, više nema ni u publici na sportskim dešavanjima a kamo li na sportskim borilištima. Publike je sve manje i manje i ona se svodi sve više na članove porodica i rodbine sportskih takmičara. Lokalna igrališta zvrje prazna.

U staroj grčkoj zločinci su kažnjavani između ostalog i zabranom gledanja starih olimpijskih igara. U Leskovcu smo izgleda svi kažnjeni. Rimski imperatori su vladali pod krilaticom "Hleba i igara". U Leskovcu, nažalost ne postoji ni jedno ni drugo, navodi se u saopštenju DSS.