Pokušaji zamagljivanja istine su realnost današnje Srbije

22. Februar 2019.

Omladina Demokratske stranke Srbije održala je danas u podne protest ispred zgrade RTS-a, zbog jučerašnjeg skandala kada je odlukom urednika jutarnjeg programa bilo zabranjeno da gledaoci širom Srbije vide natpis Nema predaje, Kosovo je Srbija. Predsednik Omladine, Zdravko Veselinov na portirnici RTS-a, predao je zahtev kojim se od rukovodstva televizije traži smena urednika jutarnjeg programa.

I pored izvinjenja RTS-a izrečenog jednom jedinom nemuštom rečenicom, skandalozno zatamnjivanje natpisa „Nema predaje“ ispisanog uz mapu Kosova i Metohije na majici mladića anketiranog u prilogu Jutarnjeg programa, oslikava realnost današnje Srbije.

Strahovlada se zapatila u Srbiji. paranoja i bahatost predsednika Republike Aleksandra Vučića, koji oličava sadašnji despotski režim i sa druge strane strah slabih, oportunizam i korupcija, srpska su realnost, koja društvo razara i državu razbija.

Ko je danas zaista društveni talog pokazaće veoma blisko vreme. To svakako nisu oni koji imaju hrabrosti da se protive predaji Kosova i Metohije, već oni koji predaju pripremaju, a slike otpora vizuelno zamagljuju i reči otpora cenzurišu. Blisko vreme će pokazati i ko je većina u Srbiji.