Zaustavite ANSU!

DSS
05. Mart 2019.
Zaustavite ANSU!

Kao što je 1981 godine Džavid Nimani, predsednik SAP Kosovo, uzviknuo „zaustavite Rojters“, da ne bi izveštavao o demonstracijama Albanaca na KiM, tako je Aleksandar Vučić zahtevao da se iz snimljenog intervjua datog italijanskoj agenciji ANSA izbaci rečenica koju je izrekao u trenutku njemu nesvojstvene iskrenosti.

Ta rečenica, objavljena, pa izbrisana glasi: „Ne možemo priznati Kosovo, a da ništa ne dobijemo sa druge strane“. Njome je često ponavljana fraza o neophodnosti postizanja kompromisa sa Prištinom prestala da bude prazna floskula i dobila svoje pravo i jedino značenje: spreman sam da priznam secesiju Kosova.

Ovu već dugo poznatu žalosnu istinu je Aleksandar Vučić prvi put izrekao, očiglednom nepažnjom.

Demokratska stranka Srbije još jednom upozorava predsednika Republike da iznošenje stranim državnicima i medijima svoje lične spremnosti na veleizdaju kao stava države Srbije sobom nosi ogromnu opasnost za budućnost srpskog društva, kao i da povlači svaki vid odgovornosti. Zato ga upozoravamo ga da je dužan da se kao predsedik Republike drži Ustava Srbije i rezolucija Narodne skupštine i da ima u vidu pouke istorije o tome da se samovlašće često završavalo velikom nesrećom i za narod i za samog apsolutistu.

Samovoljno priznavanje secesije Kosova suprotno Ustavu i volji građana Srbije vodi takvoj nesreći. 

Informativna služba DSS             5.3.2019.