Odustanite od politike predaje Kosova i Metohije

DSS
25. Mart 2019.
Odustanite od politike predaje Kosova i Metohije

Postavljanje spomenika "Aleksandar Vučić - poslednja NATO raketa" u obliku projektila i naliv pera u parku ispred zgrade predsedništva veoma je uznemirilo ministre Nebojšu Stefanovića i Aleksandra Vulina.

Postavljanjem ovog spomenika na godišnjicu NATO agresije Demokratska stranka Srbije još jednom je upozorila javnost da se posao započet pre tačno 20 godina NATO raketamadanas želi okončati potpisivanjem pravno obavezujućeg sporazuma sa Prištinom kojim bi se priznala secesija Kosova i obesmislile žrtve pale u odbrani zemlje 1999. godine.

To je istina koja je Vučićeve glasnogovornike Stefanovića i Vulina nagnala da reaguju uobičajeno nervozno, zamenom teza i ponavljanjem neistina i besmislica kojima ni u jednom trenutku nisu osporene tvrdnje Demokratske stranke Srbije, jer to i nije moguće.

Nije moguće osporiti da zalaganje za razgraničenje sa Albancima predstavlja zapravo priznanje secesije Kosova u celini ili pretežnom delu teritorije južne srpske pokrajine i da tu politiku otvoreno vodi Aleksandar Vučić, najgrublje kršeći, po sopstvenom priznanju, Ustav Srbije. Nije moguće osporiti ni činjenicu da bi ostvarenje politike razgraničenja ostavilo barem 90% pokrajinske teritorije, među kojom i područje karaule Košare, u okviru tzv. nezavisnog Kosova. Ako to nije dokaz da se vodi politika kojom se, između ostalog, obesmišljavaju srpske žrtve i ostvaruju ciljevi NATO agresije – onda ne znamo šta jeste.

Upravo je ukazivanje na ovu činjenicu bio cilj postavljanja spomenika "Aleksandar Vučić - poslednja NATO raketa" koji ujedno predstavlja i upozorenje: poslednji je čas, gospodine predsedniče, da odustanete od politike predaje Kosova i Metohije odnosno čina veleizdaje!