Ministar Vulin i Vesić štrajkuju glađu protiv Vlade Srbije

DSS
12. April 2019.
Ministar Vulin i Vesić štrajkuju glađu protiv Vlade Srbije

Odlukama ministra Vulina, zamenika gradonačelnika Vesića i ostalih učesnika političkog performansa da započnu štrajk glađu prilike u Srbije poprimaju karakter tragikomedije.

Obrazloženje te odluke bi bilo samo smešno, da njome visoki državni funkcioneri ne tvrde da Srbija nije pravna država i da njene institucije ne funkcionišu.

Jer izjava ministra Aleksandra Vulina da sem štrajka „ne vidi drugi način da se odupremo huliganizmu dela opozicije, koja uništava imovinu građana“ znači upravo javno priznanje da organi zaduženi za održavanje javnog reda i mira ne rade svoj posao.

Utoliko, Vulinov i Vesićev štrajk glađu jeste protest protiv Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno Vlade Srbije, čiji je Vulin član.

Ako je zaista ostvareno nešto prvi put u novijoj istoriji Srbije, onda je to činjenica da neki član vlade štrajkuje glađu protiv sopstvene vlade i kako sam kaže time „želi da skrene pažnju međunarodnoj javnosti na teror koji fašisti sprovode u Srbiji“, a pred kojim je država nemoćna da se odbrani.