Ko je odgovoran za neprihvatljivu drskost američkog ambasadora?

DSS Novi Sad
19. April 2019.
Ko je odgovoran za neprihvatljivu drskost američkog ambasadora?
Skandalozno gostovanje ambasadora Kajla Skota u OŠ „Žarko Zrenjanin“, tokom kojeg je đacima prikazivao mape Srbije bez teritorije Kosova i Metohije, otvara brojna pitanja, koja ne bi smela da ostanu bez odgovora i hitne oštre reakcije Vlade Srbije.
 
Najvažnije je pitanje ko i na osnovu čega omogućava ambasadoru držve nastale na genocidu nad Indijancima i iskorišćavanju robova iz Afrike da u srpskim školama drži predavanja?
 
Kojim školskim programima i planovima je predviđeno da se u školama odvija ova vrsta najvulgarnije političke propagande od strane stranih diplomata zemalja koje ne priznaju teritorijalni integritet zemlje domaćina?
 
Demokratska stranka Srbije zahteva da se ovaj skandalozni događaj ispita, utvrdi odgovornost i sankcioniše direktorka škole koja je predavanje omogućila i kojem je prisustvovala, bez reakcije na provokaciju ambasadora Skota.
 
Ukoliko je ceo događaj organizovan uz znanje ministra prosvete Mladena Šarčevića predsednica Vlade je dužna da se izjasni da li i dalje uživa njeno poverenje.