Nasilje ROSU u Štrpcu upozorava da je razgraničenje pogubno za srpski narod

DSS
04. Maj 2019.
Nasilje ROSU u Štrpcu upozorava da je razgraničenje pogubno za srpski narod

Meštani Štrpca su brutalnom silom specijalne jedinice Kosovske policijske ROSU sprečeni da blokadom puta brane svoje pravo na život, ugroženo zagađenjem vode za piće zbog gradnje mini hodroelektrane.

Ovaj incident podseća da bi svaki sporazum sa albanskim secesionistima koji podrazumeva direktno ili indirektno priznavanje nezavisnosti Kosova na celini ili delu teritorije sadašnje pokrajine srpski narod ostavio izložen progonu bez ikakve zaštite i da bi usledio njegov egzodus sa ovih prostora. Na nezavisnom Kosovu ne bi bilo čak ni međunarodnog prisustva, koje danas pruža makar minimalni stepen bezbednosti Srba na KiM.

Zato bi poslednje nasilje ROSU nad meštanima Štrpca trebalo da svima onima koji predlažu razgraničenje na Kosovu predstavlja jasno upozorenje da se zalažu za rešenje koje bi imalo katastrofalne posledice po srpski narod na KiM.

Priznavanje nezavisnosti Kosova razgraničenjem, podelom ili davanjem saglasnosti za prijem u Ujedinjene nacije bez formalnog priznanja, nije samo pitanje poštovanja Ustava Srbije, već i elementarne moralne odgovornosti prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.