DSS pozvao vlasti da povuku na konsultacije ambasadora iz Podgorice

10. Maj 2019.
DSS pozvao vlasti da povuku na konsultacije ambasadora iz Podgorice

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović pozvao je vlast u Srbiji da povuče ambasadora u Crnoj Gori na konsultacije, zbog prvostepene presude srpskim državljanima za imaginarni državni udar.

On je na konferenciji za novinare ispred ambasade Crne Gore u Beogradurekao da bi Vlada i predsednik Srbije morali da reaguju i da bi prvi potez trebalo da bude povlačenje ambasadora.

“Dajemo apsolutnu i bratsku podršku optuženima i osuđenima za imaginarni i fiktivni državni udar. Daćemo sve od sebe da se protiv takve nepravde borimo”, kazao je lider DSS-a.

Prema njegovim rečima, u Crnoj Gori danas ne postoji pravni poredak, što je dokazano jučerašnjom presudom.

“Crna Gora je najveća talačka kriza u svetu, ceo srpski narod je talac jednog režima koji je privatizovao tu zemlju. Pretvorili smo se uglinene golubove a DSS se ne miri s tim”, naveo je Jovanović.

On je uputio podršku liderima Demokratskog fronta, Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, koji su osuđeni na po 5 godina zatvora.

Predsednik Političkog saveta DSS Miloš Ković rekao je da se iz ovog slučaja može izvući istorijska pouka da se ne može beskonačno ponižavati srpski narod.

“Živimo u vremenu nepravde, ali ta situacija će se promeniti, jer semenja i situacija u Evropi i svetu. Srbija mora da promeni odnos prema režimu u Crnoj Gori, jer dosadašnja taktika nevraćanja na zadate udarce nije dala rezultat”, zaključio je Ković.