Sudovi bjehu li im pravi?

DSS Novi Sad
13. Maj 2019.
Sudovi bjehu li im pravi?

U organizaciji novosadskog Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije održan je protest ispred konzulata Crne Gore u Sremskim Karlovcima, a povodom najnovije eskalacije antisrpske histerije i presude Srbima u montiranom sudskom procesu za izmišljeni državni udar u Crnoj Gori.

Prisutnim građanima i  predstavnicima medija obratili su se Bojan Radojević, predsednik Gradskog odbora DSS u Novom Sadu i Luka Balj, novinar i član Gradskog odbora DSS u Novom Sadu.

„Svuda i na svakom mestu moramo zahtevati da se zaštite naši sunarodnici u Crnoj Gori, a najvažnije je da to počnu da rade sve institucije Republike Srbije” izjavio je Bojan Radojević pred prisutnima. „Zato smo se i danas okupili  ovde u Sremskim Karlovcima ispred konzulata Crne Gore da još jednom pošaljemo jasnu poruku da je krajnje nedopustiva tortura koja se sprovodi nad srpskim narodom u Crnoj Gori”.

Luka Balj je istakao da je dejstvo borbe Andrije Mandića i Milana Kneževića istorijski gledano znatno dalekosežnije od lažnih presuda koje im se izriču, a potom je recitovao pesmu Milana Kneževića – Vladika Rade.

Na kraju okupljanja aktivisti DSS su na zidu konzulata ostavili transparente sa i danas aktuelnim citatima iz Njegoševog Gorskog vijenca: „A sudovi bijehu li im pravi?”, „Đe izdajnik bolji od viteza?” i „Čast i bruka žive dovijeka!”.

Protestu su pored građana i aktivista DSS prisustvovali i predstavnici Državotvornog pokreta Srbije,  Udruženja „Ćirilica” i Udruženja vojvođanskih učitelja.