DSS neće učestvovati na sednici Narodne skupštine o Kosovu i Metohiji

DSS
21. Maj 2019.
DSS neće učestvovati na sednici Narodne skupštine o Kosovu i Metohiji

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije donelo je odluku da poslanici stranke ne učestvuju na sednici Narodne skupštine o Kosovu i Metohiji jer ona suštinski predstavlja izbegavanje istinske rasprave o ovoj temi kao i zataškavanje odgovornosti za protivustavnu politku i pregovore koje aktuelna vlast vodi od 2012. godine.

Demokratska stranka Srbije uverena je da postoji potreba za ozbiljnom raspravom, kako u Narodnoj skupštini tako i u javnoj sferi uopšte, a koja bi vodila postizanju društvenog konsenzusa o Kosovu i Metohiji. Takve rasprave do sada nažalost nije bilo i tu činjenicu ne može da promeni najavljena skupštinska rasprava koja se održava jednom u šest godina.

Ukoliko vlast odustane od politike razgraničenja i izjavama i delovanjem prestane da gazi Ustav, spremni smo da u nekoj budućoj raspravi, koja će se odvijati kako u NSRS - gde joj je mesto, kao i u masovnim medijima - gde joj je takođe mesto, učestvujemo na temelju Ustava i Rezolucije 1244 SBUN, bez obzira na političke razlike. Vođeni načelom “što je dobro za Srbiju, dobro je i za Demokratsku stranku Srbije” nikada nećemo državu ostaviti na cedilu, ali ni učestvovati u trikovima koji treba da zataškaju njeno razbijanje.