Poslednji trenutak za demografski opstanak srpskog naroda

DSS
23. Maj 2019.
Poslednji trenutak za demografski opstanak srpskog naroda

Srbija se već dugi niz godina suočava sa iseljavanjem stanovništva i negativnim prirodnim priraštajem, pa je poslednji trenutak da država pokrene mehanizme koji bi omogućili nacionalni opstanak srpskog naroda, ocenjeno je na tribini organizacije Tim za život.

Narodna poslanica Demokratske stranke Srbije Gorica Gajić iznela je podatak da procene kažu da je od 2000. godine do danas zemlju napustilo između 450 i 650 hiljada ljudi, od čega je 75 odsto mladih i visoko obrazovanih ljudi.

“Oni žele jake i zdrave sisteme obazovanja, što ovde nisu dobili, oni žele bolje političko stanje nego što je danas u Srbiji. Samo na školovanju mladih koji su otišli Srbija je izgubila 1,2 milijarde evra”, dodala je poslanica DSS-a.

Prema njenim rečima, 94 odsto mladih koji odu iz Srbije, odu neudati ili neoženjeni.

“Vlast mora da otvori dijalog o odlasku ljudi iz zemlje. DSS je uvek u svom programu isticala značaj kako očuvanja teritorijalnog integriteta države, tako i očuvanja porodice. Demografski rast u Srbiji je jedna od najvažnijih tačaka u programu stranke”, zaključila je Gorica Gajić.

Predsednica organizacije Tim za život Zlata Đerić istakla je da je pripremljen Manifest nacionalnog opstanka, jer je poslednji trenutak da se Srbi sačuvaju na ovim prostorima.

“Naša deca ne žele da budu deo robovlasničkog sistema koji se stvara u Srbiji. Prvi i jedini zadata svima treba da nam bude opstanak Srbije”, navela je Đerić.