Jovanović: Vučić urušava Rezoluciju 1244, to ni Tači ne radi

DSS
28. Maj 2019.
Jovanović: Vučić urušava Rezoluciju 1244, to ni Tači ne radi

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da se Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN odnosi na Srbiju kao naslednicu Državne zajednice Srbija i Crna Gora i da predsednik Aleksandar Vučić ne govori istinu kada tvrdi drugačije.

Jovanović je na tribini u Aranđelovcu rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „na perfidan način urušava“ tu Rezoluciju govoreći da se ona ne odnosi na Srbiju već na SRJ.

„To je laž, jer se ona direktno odnosi na Srbiju, preko odredbi Ustavne povelje Državne zajednice SCG, u čijem je punom kontinuitetu Srbija“, dodao je Jovanović.

On je kazao da član 60. kaže da bi u slučaju istupanja Crne Gore iz SCG, međunarodna dokumenta, posebno Rezolucija 1244 SB UN, važila u celosti za državu Srbiju.

„Zašto Vučić obmanjuje naš narod i državu?“, zapitao se lider DSS, dodavši da ni kosovski predsednik Hašim Tači nije izrekao takvu laž.

Predsednik Političkog saveta DSS Miloš Ković rekao je da se juče vratio sa Kosova, ocenivši da Srbi tamo žive kao u getu.

„Sve je gore i gore jer naši ljudi osećaju da država više ne stoji iza njih“, zaključio je Ković.