Jovanović: Okolnosti u svetu danas bolje za Srbiju

DSS
11. Jun 2019.
Jovanović: Okolnosti u svetu danas bolje za Srbiju

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je večeras da od raspada Jugoslavije "nikada nisu bile povoljnije međunarodne okolnosti" za Srbiju, i da danas SAD ne mogu da rade šta žele. "Prošlo je vreme kada je Amerika mogla da bombarduje gde hoće i da radi šta hoće i Sirija je primer za to. Oni su sila u relativnom opadanju, to jest drugi rastu", rekao je lider DSS na tribini u opštini Novi Beograd o Kosovu i Metohiji.

Jovanović se usprotivio ideji razgraničenja koju predlaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ocenivši da SNS danas vodi politiku LDP-a. Ipak, on je izrazio uverenje da bi građani na referendumu to odbili."Ideja razgraničenja je protivustavna i to je predaja KiM. Time bi sutra bilo otvoreno pitanje Velike Albanije, a prekosutra Raške i Vojvodine", ocenio je predsednik DSS-a.

"Bio sam u Sjenici, Novom Pazaru. Sada govore o autonomiji za početak.. Ja imam dva sina, i naravno da ne želim da ratuju jednog dana, i zbog toga se protivim ideji razgraničenja ", kazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, ako se pokrene pitanje Velike Albanije, Srbija treba da pokrene pitanje ujedinjenja sa Republikom Srpskom.

Jovanović je pohvalio ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića zbog povlačenja priznanja secesije Kosova, doduše uz ocenu da to radi iz taktičkih a DSS bi to radio iz strateških razloga."Moramo da se izborimo da ne budemo prva generacija Srba koja će izdati Kosovo", zaključio je predsednik DSS-a.

Predsednik Političkog saveta DSS-a Miloš Ković rekao je da se u Srbiji "kvazi elita politička i medijska zalaže za podelu KiM".

"Da li neko može da misli da kada bismo dali Kosovo da će to biti kraj zahteva", upitao je Ković.

/files/Image/2019/06/D8uHHXjWsAE-uIZ.jpg

/files/Image/2019/06/D8uHHKYX4AAqSrV.jpg

/files/Image/2019/06/D8uHGJ1XYAMz6SU.jpg