Miloš Jovanović: Ponašanje Mila Đukanovića zaslužuje radikalan odgovor Srbije

DSS
24. Jun 2019.
Miloš Jovanović: Ponašanje Mila Đukanovića zaslužuje radikalan odgovor Srbije

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da odnos režima Mila Đukanovića prema Srbiji, od priznanja secesije Kosova i Metohije, do najave oduzimanja crkava i manastira Srpske pravoslavne crkve, zaslužuje radikalan odgovor srpske države.

Jovanović je u intervjuu za list Danas rekao da trenutni odnosi Srbije i Crne Gore nisu dobri, istakavši da Milo Đukanović i, kako je rekao, kriminalni režim u toj zemlji, identitet grade na antisrpstvu.

„Priznanje secesije Kosova i Metohije, montirani sudski procesi srpskim liderima Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću kao i nekolicini srpskih državljana, stvaranje nekakvog posebnog crnogorskog jezika i potiranje srpskog, najava stvaranja i nekakve crnogorske pravoslavne crkve uz oduzimanje crkava i manastira od SPC – zaista je previše“, naglasio je predsednik DSS-a.

On je zaključio da smatra da takav odnos Đukanovića zaslužuje radikalan odgovor srpske države.

“Čini mi se da takav nastup jednog samodršca koji vlada bezmalo 30 godina sada već zaslužuje radikalan odgovor srpske države. Dosta je bilo igrarija”, dodao je predsednik DSS-a.

Govoreći o političkoj sceni Srbije, Jovanović je kazao da održava redovni kontakt sa liderom SPAS-a Aleksandrom Šapićem.

On je rekao da se DSS sprema za izbore, da obilazi teren i jača odbore i da stranka od septembra ulazi u kampanju punom parom.

Povodom moguće saradnje sa Šapićevim SPAS-om, predsednik DSS je kazao da je „važno upoznati se na ličnom i ljudskom nivou i videti da li uopšte može da se funkcioniše“.

Na pitanje da li je na pomolu formiranje izbornog saveza desnih snaga, gde bi pored DSS i SPAS mogla da bude i Zdrava Srbija Milana Stamatovića, Jovanović je odgovorio da „za sada naprosto nikakva koalicija ne postoji“.

„Ali isto tako, čini mi se da svi na političkoj sceni Srbije shvataju da neki vidovi ukrupnjavanja, u ovakvoj medijskoj i političkoj situaciji, imaju smisla“, naveo je lider DSS-a.