Šulkić u Kruševcu: Demokratija je u Srbiji suspendovana

DSS
26. Jun 2019.
Šulkić u Kruševcu: Demokratija je u Srbiji suspendovana

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije i narodni poslanik, Dejan Šulkić posetio je Kruševac i Gradski odbor DSS-a u tom gradu gde je promovisao u razgovoru sa članstvom i građanima Politički trougao DSS-a, kao političku platformu stranke. 

"Politički trougao u osnovi ima tri poruke. Najpre, urediti Srbiju u najširem smislu, počev od političkog sistema, rešiti odnose sa Evropskom unijom, ali ne kroz proces i postupak evrointegracija jer je to jedna fikcija koja se predstavlja svakodnevno građanima i potvrditi stav Republike Srbije koji je verifikovan kroz Ustav i međunarodnu Rezoluciju 1244 da je Kosovo Srbija", izjavio je Šulkić.

On je rekao da je u Srbiji potrebno da se vrati demokratija jer je ona u ovom trenutku suspendovana, jer kako kaže bez demokratije nema uređenog sistema, nema pravne sigurnosti, bezbednosti ljudi i imovine.

"Kad nemate sistem, onda nemate ni plan odbrane od poplava, već imate predsednika Republike koji obećava bicikle i daje naloge ministrima. To potvrđuje potpuno odsustvo sistema i podređivanje svih struktura jednom čoveku, Aleksandru Vučiću", zaključio je Šulkić.