Beskrajna rekonstrukcija trga Zorana Đinđića u Zrenjaninu

DSS Zrenjanin
27. Jun 2019.
Beskrajna rekonstrukcija trga Zorana Đinđića u Zrenjaninu

Ugovor za rekonstrukciju Trga Zorana Đinđića sklopljen je 2. novembra sa lozničkom firmom „Beksaton“, koja se obavezala da poverene radove završi za najviše 60 radnih dana. Za rekonstrukciju Trga, kako je izvestio zamenik gradonačelnika Saša Santovac, Grad je namenio preko 53,5 miliona dinara („Zrenjanin“, 8. 11. 2018.)

Ukoro će se navršiti 8 meseci od početka radova, a Trg još nije rekonstruisan!

Ovo je postala prepoznatljiva karakteristika za javne nabavke u režiji vlasti. Naročito u poslednjih 7 godina. One su preskupe, predugo traju, građani se maltretiraju, a vrlo često, posle velikog probijanja rokova, sledi sanacija izvedenih radova.

Kako to da jedan vrlo unosan posao, u kojem izvođač za nepuna tri meseca treba da prihoduje preko 50 miliona, ne može da ga uradi ni za 8 meseci?

Postoji ozbiljna sumnja da je došlo do sukoba među direktnim i indirektnim učesnicima u ovom poslu. Neko je očigledno nezadovoljan raspodelom novca.

Gradska vlast je dužna da građanima da detaljno i suvislo obrazloženje za ovu rekordno dugu i preskupu rekonstrukciju i osmomesečno maltretiranje pešaka u najprometnijem delu grada.