Kej i dalje čeka adekvatno upravljanje

DSS Novi Sad
04. Jul 2019.
Kej i dalje čeka adekvatno upravljanje

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije u Novom Sadu apeluje na gradsku vlast da obezbedi sprovođenje Odluke o upravljanju Kejom u Gradu Novom Sadu.

Potpuno je neprihvatljivo da se neposredna okolina spomenika žrtvama racije i okolne površine i ulazi zgrada koriste kao toaleti i zasipaju ogromnim količinama smeća. Problem kulminira svake godine u periodu od maja do oktobra kada se u večernjim i noćnim satima na prostoru platoa kod spomenika žrtvama racije okuplja više hiljada mladih. Posle okupljanja ostaje ogromna količina smeća koja se ne odlaže na propisan način.

Broj inostranih i domaćih turista koji posećuju Novi Sad je u stalnom porastu i nepotrebno i nedopustivo je da turisti nose kući ovakvu sliku Novog Sada, a još je gore da okolni stanovnici žive sa njom. Svakog jutra radnicima JKP „Čistoća” treba više sati da kej dovedu u pristojno stanje, odnosno da se ponovo prikaže najlepša vizura i najprepoznatljivija slika Novog Sada sa Petrovaradinskom tvrđavom. Pre dve godine novosadski DSS je uputio sličan apel gradskoj vlasti i od tada je broj sanitarnih čvorova povećan sa dva na četiri, a postavljen je i određeni broj kontejnera, međutim, više je nego očigledno da to nije dovoljno i da je neophodno trajno i adekvatno rešiti ovaj problem.

Smatramo da Novi Sad, kao buduća prestonica evropske kulture, domaćin muzičkog festivala „Egzit”, omladinska prestonica i, povrh svega, Srpska Atina, ne zaslužuje ovakav nemar, te da je neophodno da komunalne službe i inspekcija adekvatno sprovode gradsku Odluku o upravljanju Kejom.

u Novom Sadu, 3. jul 2019. godine

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije u Novom Sadu