Miloš Jovanović: Teže je bojkotovati redovne izbore, DSS još nije doneo odluku

DSS
15. Jul 2019.
Miloš Jovanović: Teže je bojkotovati redovne izbore, DSS još nije doneo odluku

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da je mnogo teže bojkotovati izbore koji se održavaju u redovnom terminu i dodao da se DSS za njih uveliko sprema.

On je u intervjuu za dnevni list "Kurir" istakao da će DSS konačnu odluku o tome doneti kad izbori budu raspisani, "uzimajući u obzir celokupnu političku situaciju koja tada bude vladala". 

Jovanović je kazao i da niko još nije doneo odluku o bojkotu izbora, pa ni Savez za Srbiju, istakavši da kada je reč o bojkotu treba istrajati u bojkotu sadašnjeg skupštinskog saziva. Predsednik DSS-a je ponovio stav stranke da je potrebno izmeniti izborni sistem u Srbiji i omogućiti građanima da glasaju za kandidate po imenu i prezimenu. 

"Glavne tačke naše kampanje biće iskorenjivanje korupcije kroz osetno pooštravanje kaznene politike za dela sa koruptivnim elementom, kao i uvođenje novih mehanizama poput instituta agenta-provokatora, kao i definisanje ozbiljne strategije za reindustrijalizaciju zemlje bez koje ne može biti jake ekonomije", naveo je Jovanović. 

Predsednik DSS je odnose sa Aleksandrom Šapićem nazvao dobrim, ocenivši da još ima vemena za dogovor o zajedničkom nastupu na izborima.

Na pitanje kako komentariše spekulacije da bi u koaliciju sa DSS ušli Velja Ilić i Tomislav Nikolić, Jovanović je odgovorio da nema običaj da komentariše spekulacije, "naročito ne kada su ovako nategnute".