Aferu “Prisluškivanje“ rasvetliti u potpunosti

DSS INFO
02. Avgust 2019.
Aferu “Prisluškivanje“ rasvetliti u potpunosti

Demokratska stranka Srbije zahteva od nadležnih državnih organa da u potpunosti rasvetli osnovanost navoda o nezakonitom prisluškivanju najviših državnih funkcionera i lidera političkih stranaka, koje su izneli predsednik Republike Aleksandar Vučić, bivši predsednik Boris Tadić i narodni poslanik Vojislav Šešelj i da pokrene postupak protiv odgovornih lica, ukoliko su ove kriminalna dela izvršena.

Građani Srbije ne smeju da ostanu bez odgovora na pitanje ko od njih ne govori istinu ili, još gore, uskraćeni za činjenicu da istinu govore svi oni.

Nedopustivo je da se o postojanju i praksi nezakonitog prisluškivanja među političkim protivnicima vodi polemika u medijima, umesto da se tim nezapamćenim skandalom bave institucije države Srbije. Vrhunac toga je gostovanje predsednika Republike čita na TV-u dokumente službi bezbednosti, i to sa oznakom državna tajna.

Predsednik Srbije je izjavio da je „prisluškivan 24 godine, uz određene preskoke“, propustivši da navede da je taj „preskok“ bio za vreme Vlade DSS. Zato Demokratska stranka Srbije s punim političkim i moralnim pravom insistira da ova afera ne doživi sudbinu mnogih prethodnih, koje su otvorene i zatvorene u tabloidima, umesto na sudu. Ukoliko se to ponovo dogodi, biće jasno da je u Srbiji sve dopušteno, pa i vršenje krivičnog dela neovlašćenog prisluškivanja i snimanja.