„Oluja"- Najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata

DSS INFO
04. Avgust 2019.
„Oluja

Srbi i Srbija ne smeju zaboraviti srpske žrtve, niti one koji su pre 24 godine u strašnom zločinu vojnih snaga Hrvatske i NATO pakta u akciji "Oluja" počinili najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata.Tada je više od 250.000 Srba proterano, više od 2.300 ubijeno, a više od 73 odsto kuća uništeno.

Zbrisan je jedan narod, uništeni su njegovi tragovi, sravnjena sa zemljom svedočanstva, poput onih u Glini i Jasenovcu, o genocidu koji su Srbi u Hrvatskoj preživeli u decenijama pre.

Uvod u zločin je nekoliko dana ranije, na Brionima, učinio Franjo Tuđman, rekavši da u vojnoj operaciji, uz naklonost SAD, Srbi u Hrvatskoj moraju nestati.Srbi i Srbija ne smeju zaboraviti srpske žrtve, niti one koji su zločin počinili, ne zaboravljajući da se uvek i na svakom mestu mora stati iza svakog zahteva svakog Srbina u Hrvatskoj, svakog potomka ubijanog, satrtog, a ipak preživelog naroda.

Postavlja se pitanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić da li su u pregovorima sa EU i u odnosima sa SAD pokrenuli pitanja problema srpskog naroda iz Hrvatske i uloge koje su SAD imale u „Oluji".

Da li su ikada zatražili garancije za imovinska i ljudska prava preživelih Srba u Hrvatskoj, za prestanak stvaranja atmosfere u kojoj se Srbi katoliče, u kojoj se ćirilične table skidaju, a u pravoslavne crkve provaljuje?

NEĆEMO ZABORAVITI!