Omladina DSS: Hitno imenovati pomoćnika ministra za omladinu

DSS
12. Avgust 2019.
Omladina DSS: Hitno imenovati pomoćnika ministra za omladinu

Omladina Demokratske stranke Srbije na Međunarodni dan mladih, zahteva od Vlade Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta da se pod hitno imenuje pomoćnik ministra koji će biti zadužen za omladinu, jer se na to imenovanje čeka punih osam meseci. Ovo je još jedan u nizu neodgovornih poteza resornog ministarstva nakon odluke da ne pošalje sportiste na Univerzijadu koja se nedavno održala u Rusiji.

O nemaru i zanemarljivosti Vlade Republike Srbije prema omladini, govori i Alternativni izveštaj o položaju i potrebama mladih u Republici Srbiji koji je sačinio KOMS, u kome se nalazi podatak da našu zemlju želi da napusti 64 procenata mladih, dok mesečna primanja nema 65 procenata. Iz toga, proizilazi problem zasnivanja porodica nakon završetka školovanja i rešavanje stambenog pitanja koji za većinu osoba uzrasta od 18 do 29 godina predstavlja suštinski problem u kreiranju planova za budućnost.

Ovo su dokazi nakaradne politike i odnosa vlasti prema budućnosti našeg društva, zbog čega ne čudi izrazito malo poverenje mladih u institucije, odnosno u one koji njima upravljaju.

Informativna služba DSS                                   12.8.2019.