Usaglašeno: SAD ohrabruju predsednika Srbije, on obeshrabruje građane Srbije

DSS INFO
22. Avgust 2019.
Usaglašeno: SAD ohrabruju predsednika Srbije, on obeshrabruje građane Srbije

Sa koliko drskosti i neodgovornosti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar spoljnih poslova Dačić i reemiteri njihovih stavova obmanjuju građane Srbije o stvarnom stavu SAD po pitanju rešavanja problema Kosova i Metohije i odnosa prema Srbiji, pokazalo se i prilikom davanja izjava o sadržini razgovora predsednika Vučića sa državnim sekretarom SAD Pompeom. 

Zvanično saopštenje  Stejt departmenta demantuje sve lažne tvrdnje da je američka administracija promenila politiku prema Srbiji i promenila stav o rešavanju statusa KiM. U njemu se jasno  navodi da se „Srbija ohrabruje“ da obnovi dijalog Srbije sa Kosovom „o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa koji vodi međusobnom priznanju“. 

Stav SAD  o nezavisnosti samoproglašenog Kosova odavno je poznat i neizmenjen. One koji su agresijom na Srbiju postavili temelje NATO-mafijaške države na tlu Srbije ne interesuje da li će da se koriguju granice, ukoliko Srbija u krajnjem ishodu prizna secesiju Kosova i time svojom voljom prihvati dezintegraciju Srbije i omogući da NATO ostvari cilj koji nije uspeo da ostvari bombardovanjem i ratnim zločinima.

Kao što američka administracija ohrabruje predsednika Srbije da prizna secesiju Kosova, tako „ohrabreni“ predsednik Srbije pokušava da obeshrabri srpski narod da istraje na očuvanju integriteta svoje države, u čemu ima otvorenu i prećutnu podršku i najvećeg dela opozicionih stranaka. 

Demokratska stranka Srbije je uverena da stavljanjem u stanje mirovanja pitanja konačnog statusa KiM Srbija može da zaštiti svoje interese i da građani Srbije  neće pristati da se zarad praznih obećanja o brzom prijemu u Evropsku uniju odreknu dela svoje teritorije i sunarodnika koji na njemu žive.