Napad na Srbina povratnika u Rijeci posledica proustaške politike Hrvatske

DSS INFO
23. Avgust 2019.
Napad na Srbina povratnika u Rijeci posledica proustaške politike Hrvatske

Predsednik Republike i Vlada Srbije su dužni da energično reaguju na učestale fizičke napade na Srbe u Hrvatskoj i atake Đukanovićevog režima na Srbe u Crnoj Gori u pokušaju  brisanja njihovog srpskog identiteta.

 

Nedopustivo je da se ćutke prelazi preko činjenice povampirenja i širenja ustaštva u Hrvatskoj i prihvatanja stava zvanične Hrvatske da su napadi na Srbe čin pojedinaca. Očigledno je da se ne radi o zlodelima frustriranih pojedinaca, već o posledicama proustaške politike frustrirane države. Zato je neophodno da srpske vlasti preduzmu široku diplomatsku akciju upoznavanja svetske javnosti sa činjenicom da se na tlu Evrope, u zemlji Evropske unije, utemeljuje fašistička država Hrvatska i da se ovoj činjenici upodobe bilateralni odnosi Srbije i Hrvatske.

 

Na isti način, Srbija je dužna da svoje odnose sa Crnom Gorom postavi u skladu sa sve agresivnijom antisrpskom politikom Đukanovićevog režima i na svaki način stane u zaštitu progonjenih Srba u Crnoj Gori i spreči najavljenu otimačinu imovine Srpske pravoslavne crkve.