DSS: Za koga želite da gradite stanove u Dubočici?

DSS Leskovac
26. Avgust 2019.
DSS: Za koga želite da gradite stanove u Dubočici?

Gradski odbor DSS-a u Leskovcu se oglasio saopštenjem u kojem navodi da u potpunosti podržava akciju građanske inicijative ,,Dubočica u srcu” u cilju sprečavanja izgradnje stambenih blokova u naselju Dubočica u Leskovcu.

Oni navode da se postupkom kada j e grad Leskovac je na javnom oglasu otuđio K.P. br. 3520/17 ko. Leskovac, površine 16ari i 27 , koje je kao neizgrađeno građevinsko zemljište bilo u javnoj svojini, gradonačelnik sakrio iza struke, a stručnjaci su već znali kako da budu ,,stručni” i da urade pojedincima na volju.

“I tako dolazimo do situacije da se stanovi grade ne u interesu građana već u interesu privatnog kapitala i koga sve još! U Leskovcu u samom centru grada postoji veliki broj praznih stanova. Usled loše organizacije rada upravnika zgrada, zbog čega su mnogi stambeni objekti ostali bez nadzora ili ga ima samo na papiru, postojeći stambeni objekti propadaju i ugrožavaju bezbednost građana. Pored toga, u opštoj histeriji izgradnje stanova, zanemaruje se činjenica da su mnogi stanovi i u tim zgradama prazni. Ko plaća komunalije i porez za te neprodate stanove? Ako dodamo i epski odliv stanovništva, pogotovu onog mlađeg i reproduktivnog, o čemu vlast izbegava da govori, opet se nameće slično pitanje: za koga se gradi?”, pitaju se u ovoj stranci.

U DSS-u smatraju da bi vlast trebalo bi da povuče odluku o dodeli zemljišta u naselju Dubočica kao što je to urađeno na lokaciji između ulica 28.marta i Kraljevića Marka, a da se o održavanju postojećih stambenih objekata malo više vodi računa.

“Zato su inicijative građana poput ,,Dubočice u srcu” neobično važne jer predstavljaju realni građanski bunt protiv urbanističkog terorizma, korupcije i odsustva svakog sluha za normalan i realan život građana”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora DSS.

Podsetimo, gostujući na lokalnoj televiziji pre mesec dana, gradonačelnik Leskovca je kazao da niko neće graditi stanove na tom mestu sve dok on obavlja tu funkciju.