Novi Sad: Požar, a pasaži blokirani

DSS
26. Avgust 2019.
Novi Sad: Požar, a pasaži blokirani

Gradski odbor Demokratske stranke Srbije u Novom Sadu apeluje na gradsku vlast da ne zanemaruje problem uzurpiranih pasaža u gradskom jezgru jer su pasaži, između ostalog, protivpožarni putevi za gašenje požara i evakuaciju, pa posledice blokiranja mogu biti tragične.

Jučerašnji požar u pasažu u Zmaj Jovinoj 22 je još jedno upozorenje da je neophodno hitno preduzeti mere za oslobađanje uzurpiranih pasaža u gradskom jezgru Novog Sada. Na sreću, jučerašnji incident je okončan bez većih posledica, ali Novi Sad je, nažalost, svedočio i tragičnim događajima poput požara u pasažu Zmaj Jovine 8, u kafiću „Laundž”, kada je nastradalo osmoro mladih ljudi.

DSS je u prethodnom periodu već više puta tražila od gradske vlasti i komunalne policije da oslobode uzurpirane pasaže u centru grada i omoguće svim građanima Novog Sada da koriste javne površine. Od tada, ne samo da nadležni nisu reagovali, nego je došlo i do novih slučajeva zagrađivanja i zaključavanja pasaža, uzurpiranja i bespravnog prisvajanja javne imovine i ugrožavanja protivpožarnih puteva.