DSS spreman za razgovore o otvaranju RTS-a

Talas
27. Septembar 2019.
DSS spreman za razgovore o otvaranju RTS-a

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da je DSS spreman na razgovore sa rukovodstvom RTS-a oko toga kako doći do dogovora o najboljem modalitetu za ravnomerno predstavljanje svih političkih opcija na Javnom servisu.

„Nije naravno problem razgovarati ali ceo ovaj koncept je užasno čudan i nije sasvim jasno na kojim osnovama bi trebalo da se vode razgovori između političkih stranaka i javnog medijskog servisa“, izjavio je on za portal Talas.

Kako kaže, sama ideja dijaloga sa RTS-om je dokaz da su institucije urušene, ili preciznije – da do sada nismo uspeli da ih izgradimo.

„Nisu u Srbiji problem propisi već je problem što se oni ne primenjuju! Problem je što nam je država stranačka i od te partitokratske bolesti moramo da ozdravimo. Biće to dugotrajan proces“; zaključuje Jovanović.

Izvršni direktor Fondacije za otvoreno društvo Milan Antonijević rekao je da je reč o najavljenom razgovoru partija sa RTS-om sa kojim se vladajuća koalicija saglasila.

„Ideja je da partije razgovaraju sa onima koji su unutar RTS – sa direktorom, uređivačkim kolegijumom, pa da se kroz dijalog dođe do dogovora o najboljem modalitetu za ravnomernu zastupljenost političkih opcija na javnom servisu”, kazao je Antonijević.