Zbog ”Edi Rama - PERSONA NON GRATA” privedeni omladinci DSS

DSS INFO
10. Oktobar 2019.
Zbog ”Edi Rama - PERSONA NON GRATA” privedeni omladinci DSS

Pripadnici MUP-a su na naplatnoj rampi na autoputu Beograd-Novi Sad zaustavili dva automobila sa omladincima DSS i pretresli vozila.

Plakat "Rama persona non grata" je oduzet, a članovi DSS su privedeni, rečeno nam je iz DSS.

Predsednik Omladine DSS Zdravko Veselinov rekao je da su im oduzeti ključevi od automobila.Premijeri Severne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, doputovali su u sredu popodne u Beograd.

Sastanak posvećen ekonomskom povezivanju Severne Makedonije, Albanije i Srbije održava se na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Omladinci Demokratske stranke Srbije pušteni su posle dvočasovnog zadržavanja u stanici novosadske policije.

Predsednik Omladine DSS Zdravko Veselinov izjavio je za agenciju Beta da će performans ipak biti održan danas, samo umesto u 8.30 časova kako je bilo prvobitno najavljeno, u 13 sati na Keju žrtava racije u Novom Sadu. 

"Pošto su nas zaustavili na naplatnoj rampi kod Novog Sada, držali su nas sat vremena i oduzeli su nam ključeve od kola. Nakon toga nam je samo saopšteno da nas privode u SUP Novi Sad", rekao je Veselinov. On je dodao da su policajci u stanici bili profesionalni i ocenio "da se videlo da im je pomalo neprijatno zbog celog slučaja zato što su i oni očigledno patriote kao i većina Srbije". 

"Nisu nam uzimali izjave, već su nam samo dali neki papir koji je naslovljen kao poziv radi prikupljanja obaveštenja u predistražnom postupku zbog krivičnog dela pronalaska reklamnog i propagandnog materijala. Zbog toga je ovaj postupak privođenja dodatno konfuzniji, a na kraju su nam vratili transparent", naveo je Veselinov. 

Predsednik Omladine DSS Zdravko Veselinov izjavio je za agenciju Beta da je performans ipak održan, samo umesto u 8.30 časova kako je bilo prvobitno najavljeno, u 13 sati na Keju žrtava racije u Novom Sadu.