Novosadska vlast kriva za stvaranje mini deponija

DSS Novi Sad
21. Oktobar 2019.
Novosadska vlast kriva za stvaranje mini deponija

Na predhodnoj sednici Skupštine Grada Novog Sada usvojen je novi rebalns budžeta Grada, a na osnovu ponovo iskazanog suficita u gradskoj kasi. Gradski odbor Demokratske stranke Srbije u Novom Sadu smatra da, nažalost, gradska vlast nastavlja politiku „Novi Sad taoc suficita”, na šta smo više puta upozoravali. Osim populističkog i simboličnog povećanja plata u budžetskom sektoru i najnoviji suficit karakterišu subvencije za komunalna preduzeća.

Možda je „najinteresantniji” primer neodgovarajućih subvencija upravo dotacija Javnom komunalnom preduzeću „Čistoća” Novi Sad. Ovo preduzeće, poznato po angažovanju  fiktivnih „čuvara kontejnera”, će dobiti dodatni novac Novosađana za izgradnju podzemnih kontejnera, iako ostvaruje enorman prihod od reciklaže otpada i naplate usluga od stanovništva.

„Očigledno je da se podzemni kontejneri ne prazne i ne održavaju redovno i da njihov dizajn ne odgovara navikama Novosađana, pa se stvara ružna slika i male deponije na svakom koraku. Suprotno od izjava iz gradske kuće, podzemni kontejneri često zauzimaju mesto na parkinzima i zelenim površinama, pa se mora posvetiti znatno veća pažnja funkcionalnosti i rasporedu kontejnera u gradu, a ne da se dodatno pomaže loše stanje i preduzeće koje profitira na monopolu”, poručuju iz Stručnog saveta novosadske DSS.