DSS formira novi pokret za izbore

Blic
22. Oktobar 2019.
DSS formira novi pokret za izbore

Demokratska stranka Srbije definitivno izlazi na parlamentarne izbore, a početkom novembra formiraće novi pokret koji će okupiti viće lokalnih političkih organizacija, piše Blic.

Novom pokretu, kako piše list, pristupiće i predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, a glavne tačke okupljanja biće obračun sa partijskom državom i promena izbornog sistema kako bi građani mogli da biraju svoje predstavnike po imenu i prezimenu, a ne preko partijskih lista.

Predsednik DSS Miloš Jovanović rekao je da se radi o dosta širokom okupljanju i da je to logičan nastavak onoga što je do sada uradio za DSS.

"U situaciji kada je Kija Kockar postala politički analitičar ili kada neko pokušava da odbrani Stari most koji su Nemci sagradili 1942. godine, neko mora da napravi iskorak i to da reši. Novi pokret će okupiti značajan broj ljudi koji kao i mi misle da je potrebna potuna promena sistema", naveo je Jovanović.

On je rekao da je građanima dosadilo da biraju između sadašnjih i budućih ministara.

"Mi pokušavamo da ih ponudimo novu, treću mogućnost", rekao je Jovanović.

Prema pisanju Blica u novom pokretu oko DSS-a biće Grupa za prosperitet Srbije (GEPS) prof. dr Jovana Filipovića, lokalna organizacija iz Kraljeva koju vodi Ivan Matović, Pokret za život Zlate Đerić i drugi.