DSS POZDRAVLjA OPREMANjE VOJSKE RAKETNIM SISTEMIMA: VREME ZA VRAĆANjE OBAVEZNOG SLUŽENjA VOJSKE

DSS
26. Oktobar 2019.
DSS POZDRAVLjA OPREMANjE VOJSKE RAKETNIM SISTEMIMA: VREME ZA VRAĆANjE OBAVEZNOG SLUŽENjA VOJSKE

Nabavka sredstava protivvazduhoplovne odbrane (PVO) je od izuzetnog značaja za bezbednost zemlje i očuvanje mira, izjavio je danas predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

On je u pisanoj izjavi naglasio da je zbog toga nužno, pored nabavke lakih mešovitih artiljerijsko-raketnih sistema PVO, nastaviti opremanje srpske vojske raketnim sistemima srednjeg i većeg dometa.

"Koliko god navedena borbena sredstva bila skupa, uvek će biti mnogostruko jeftinija od cene koju smo platili prilikom NATO agresije 1999. godine", ocenio je Jovanović.S obzirom na geopolitički kontekst u kojem se nalazi Srbija, ističe predsednik DSS, potrebno je osetno poboljšati i materijalni status pripadnika srpskih snaga bezbednosti i izvršiti njihovu ozbiljniju kadrovsku popunu.

"Konačno, čini se da je došlo vreme da se otvori i rasprava o vraćanju nekog oblika obaveznog služenja vojske, jer je jačanje odbrambene sposobnosti zemlje jedina garancija očuvanja njenih nacionalnih interesa i nadasve mira", zaključio je Jovanović.