Osnovan pokret “METLA 2020” uz poruku da će očistiti Srbiju od partijske države

DSS
03. Novembar 2019.
Osnovan pokret “METLA 2020” uz poruku da će očistiti Srbiju od partijske države

Opozicioni politički pokret “METLA 2020“ osnovan je danas na konvenciji održanoj u Beogradu, uz poruku lidera DSS-a Mioša Jovanovića da je potrebna metla da se zemlja očisti partijske države, korupcije i smene jednih te istih ljudi na vlasti.

Sa skupa u Sava centru, poručeno je da se Srbija danas vratila u komunističko vreme kada je partija odlučivala o svemu i da je zato važna promena izbornog sistema i smanjenje snage političkih partija.

„Da biramo ljude po imenu i prezimenu, pa nećemo u parlamentu imati Marijana Rističevića. Da ubijemo snagu stranaka koje su se pretvorile u male okupacione vojske. Zato Metla, jer danas u ovoj zemlji sve zavisi od stranke na vlasti, kao u vreme komunizma“, rekao je Miloš Jovanović.

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, on je ponovio stav da bi ragraničenje otvorilo put Velikoj Albaniji.

„Ako predate Kosovo, sutrta ćete se boriti za Rašku. I tako bi na kraju završili na Beogradskom pašaluku“, istakao je Jovanović.

On se osvrnuo i na skup Narodne stranke Vuka Jeremića, koja se u isto vreme održavala u susednoj sali Sava centra.

„Svi koji ste danas došli na osnivanje ovog našeg novog pokreta na pravom ste mestu. Skup pored nas nije to i oni ništa neće uraditi“, zaključio je jedna od lidera novoosnovanog pokreta.

Profesor FON-a i predsednik Grupe za preporod Srbije (GEPS) Jovan Filipović pozvao je mlade ljude da se uključe u politiku, istakavši da nije cilj da ode današnja vlast da bi se vratila bivša.

Filipović koji će ubuduće biti jedan od lidera pokreta „METLA 2020“ ocenio je da u Srbiji vlada „politički snobizam usvajanja politika naših neprijatelja“.

„Mi smo za Evropu suverenih država, a ne za ovu Evropu koja nestaje“, naveo je on.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, koji će takođe ubuduće biti jedan od lidera pokreta, naglasio je da građani već 30 godina gledaju iste ljude na vlasti.

„Srbija dugo nije čišćena, zato je potrebna metla da je dobro očisti“, kazao je Antić.

Predsednica udruženja „Tim za život“ Zlata Đerić ocenila je da Srbijom vladaju rijaliti programi i da zato danas građani ne razlikuju stvarnost od fikcije.

„Moramo da osokolimo mlade da ostanu, uzmu metlu i počiste Srbiju. Ovde pripadamo i ako odemo svuda u svetu bićemo stranci“, dodala je Đerić.