Pokret METLA 2020 doneo odluku da izađe na izbore!

Beograd
12. Februar 2020.
Pokret METLA 2020 doneo odluku da izađe na izbore!

Pokret Metla 2020 učestvovaće na redovnim izborima koji se održavaju na proleće, izjavio je danas član predsedništva te političke organizacije Miloš Jovanović.

“Predsedništvo Pokreta Metla 2020 donelo je odluku o izlasku na izbore. Idemo u boj, bez druga tri slova kot. Sada, u ovom trenutku, ne vidimo nijedno drugo održivo rešenje kojim bi se došlo do do promena. I to je odgovorno i državotvorno ponašanje”, rekao je Jovanović na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je kazao da su u Pokretu Metla potpuno svesni loših uslova za izlazak na izbore, ostrašćenosti medijske scene i javnog govora, ali je dodao da u borbi za korenite promene nema brzih i lakih rešenja.

“Promene se neće desiti preko noći, iako Srbi nekad vole laka i instant rešenja. Ne postoje prečice. Promene zahtevaju nove ljude i njih ne mogu da donesu ni sadašnja vlast Aleksandra Vučića, koja je nakaradni sistem dovela do savršenstva, ali ni bivša vlast koja je otvorila put jednom takvom sistemu”, ocenio je Jovanović, koji je i lider DSS-a.On je kazao i da će javnost uskoro biti obaveštena o novim pojačanjima za Pokret Metla.

Član predsedništva Pokreta Ivan Matović rekao je da su izborni uslovi loši, ali da su takvi bili i 2017. na predsedničkim izborima, i 2018. na vanrednim lokalnim izborima.“Ne postoji energija kod naroda koja je ugašena 13. aprila prošle godine jalovim pokušajima opozicije da se na ulici izbori za pridobijanje ljudi koji su šetali protiv sistema, a ne za njih”, naveo je Matović.

On je dodao da pošto ne postoji energija za vaninstitucionalnu borbu, Pokret Metla 2020 se odlučio za “borbu protiv nakaradne vlasti i protiv jalove opozicije”.“Nismo čuli nijedan konkretan predlog šta posle bojkota. Zato hoćemo da građanima ponudimo nešto što nije ni Vučić, ni Đilas”, zaključio je Matović.